Forside
SØRLANDSMESTERSKAP F3F 2017 i DANMARK | Utskrift |
Skrevet av Andre Andersen   
image6.jpegOnsdag 19.04 var det klart for avreise til Hanstholm for vårens "Sørlandsmesterskap " i F3F. Vi var 7 mann som tok 16.30 ferja nedover med en rikholdig buffe som middag, da de fleste kom rett fra jobb. 2 mann kom torsdag kveld og to kom fredag kveld, så vi var totalt 11 deltakere.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hadde leid oss hytter på Vigsø Bugt på "campinghanget". Torsdag var der sydvest vind og vi la avgårde til "Bunkeren" rett utenfor sentrum av  Hanstholm. Vinden var 14 sek/m og 15 grader inn på kanten, neste perfekte forhold. Alle fikk flydd og det var en fornøyd gjeng som kom tilbake til hyttene på kvelden.
 
image1.jpegimage5.jpeg
 
På fredagen hadde vinden gått over på vest, og vi tok ned på Mors og fikk 18sek/m rett på kanten. Her traff vi på en del tysk og østerriske piloter, som vi har truffet en del ganger de siste årene. Hanstholm og omegn har en unik standing i F3F miljøet i hele Europa som dere ser og skjønner. Når folk som elsker å fly F3F reiser fra Østerrike for å fly hang, må kvaliteten være bra!! De fleste kom også denne kvelden hjem med et smil om munnen.
 
Lørdag var satt av til Sørlandsmesterskap 2017, vinden var da igjen litt over i forhold til fredagen. Vi satt oss i bilene og kjørte ca. 1,0t ned til Humlum. Vi hadde invitert med oss tyskerne og østerrikerene fra Mors dagen før, samt to danske piloter som kom. Ved start telte den "åpne " lista 15 piloter, vinden lå hele konkurransen på 14 til 18 sek/m rett inn på kanten. Dagens desiderte beste sørlanding var Raymond som viste mye bra flyging. Lars Petter tok ander plassen og Yngve tredje plassen på pallen. Nevnes må også Ivar og Freddi som glimter til med gode tider innimellom. Når disse to får noen flere turer med trening, er det noen som må begynne å føle sin plassering mindre sikker.
 
image3.jpegimage2.jpeg
 
Vi hadde som sagt også med oss deltakere fra Danmark, Tyskland og Østerrike. Disse fløy utenfor den offesiele listen, men sammenligner man tidene til de 3 beste fra nevnte land. Blir mangel på trening fremtredende for nordmennene . Den beste var Knud fra DK, han flyr jevnt på 37,0 sek pr. omgang hele konkurransen  gjennom. Det er 4-10 sek rasker pr.omgang , konkurransen gjennom. Hjem og trene gutter!
 
Søndag hadde vi alle kun fått plass på 12.15 båten hjemmover , derfor ble det tidlig avreise fra Vigsø , og ankomst til Hirtshals. Are var med etter flere års fravær, han fløy med en medium stor vinge, uten videre problemer i vinden som var de fleste dagene. Takker alle deltakere for en meget bra tur, vi er igjen til høsten i Hanstholm.
 
img_0966.jpgimg_0971.jpg
 
PS, maten vi fikk på "klit" restauranten var meget bra, la oss håpe at de har sesong åpen i oktober ...Mvh
SRCM