Forside arrow Flysteder
Vre flysteder | Utskrift |
Skrevet av Administrator   

Fredsmyr

lsf_22.09.07_6.jpg

Klubben disponerer egen modellflyplass på Fredsmyr, Svaland. Det er laget to landingsstriper (80x10 og 100x10m), av gress med golfbanekvalitet.
Hvis vinden blir for kald har vi også en klubbhytte. Der er det sitteplasser og peis, av enkel standard. Det er også et stort blybatteri med tilhørende solcellepanel der, for lading av batterier.

Elgjakta
Fra og med 5. oktober er det elgjakt i området rundt Fredsmyr. Vi har avtale med grunneierne om at det ikke skal foregå flygning på flyplassen i denne perioden. Flyplassen vil bli åpnet igjen så fort kvoten på elg i området er skutt.

Forsikring
Vi gjør oppmerksom på at alle som flyr på Fredsmyr må ha forsikring i orden. Vi ber hver enkelt sjekke opp i dette da det er varierende dekning hos de enkelte selskap. Noen selskaper dekker ikke luftsport, herunder modellfly. Alternativet er å melde seg inn i NAK (Norsk Aero Klubb) Da er du spesielt dekket av en egen modellflyforsikring og du mottar også et flott blad som heter ”MI” fire ganger i året. NAK medlemskap kreves på de aller fleste stevner i Norge nå.

 

Flaksvann - hvor det normalt arrangeres sjøflytreff i august.

Grimevann - sjøfly og vinter

 

 Lista

lista_15.9.07_9.jpgLista er et trivelig lite kysthang snaue to timer fra Kristiansand... Landingsområdet er kulturbeite med en del stein, men man har en kjerrevei der man kan ta ned de fleste modeller.
Omgivelsene er naturskjønne, og det er gamle bunkere som gir forblåste modellflygere ly fra vind og eventuelle regnbyger.
Adkomst fra Kristiansand: Kjør forbi Lista flystasjon og sving til venstre mot Stavstø, parkeringen er ved ”Fornminne kulturpark”. Gå 200 meter tilbake langs veien du kom kjørende og følg grantunellen til endes. Når du går gjennom grinden i enden av tunellen er depot i den andre bunkeren.
Vindretning: Nord-Vest. 

 

Hekkfjell 

 hekkfjell_5.jpgEt stort og flott innlandshang i Eiken. Utenfor fellesferien er veien sperret med bom, men det er mulig å bli låst inn av veistyret for kr. 80 pr. bil. Vær oppmerksomme på at vi ikke ønsker å lage noe mer styr enn nødvendig for grunneierne, så sørg for at alle ankommer og reiser fra plassen samtidig. Det skal ikke under noen omstendigheter ligge noe søppel igjen etter at medlemmer av klubben har flydd der oppe. Plassen er et stor fjellmassiv med hangmuligheter på de fleste sider. Høydeforskjellen til dalbunnen er i underkant av 500 meter og landigsforholdene er til dels veldig gode. Hekkfjell blir ofte omtalt som ”Perla i Agder”.
Adkomst fra Kristiansand: Nærmere kjørebeskrivelse kommer, ta kontakt med Jo Erlend Thunberg for spørsmål angående kontakt med veistyret.
Vindretninger: (Nord-Vest), Vest, Sør-Vest, Sør, Sør-Øst, Øst, Nord-Øst