Forside arrow Artikler arrow Nyheter arrow VRENS HANGTUR TIL HANSTHOLM
VRENS HANGTUR TIL HANSTHOLM | Utskrift |
Skrevet av Andre Andersen   

Vårens hangtur til Hanstholm gikk av stablelen fra onsdag 20.04 til søndag 24.04. Turen vil gå inn i histroiebøkene som en av de man husker hvis man var med!

En ulykke kommer sjelden alene. Vi var 10 mann som møtte opp på kaia til 16.30 båten på onsdag. Vi inntok en bedre buffet på overfarten, før vi satte nesa mot Hanstholm. Ved ankommst 21.30 på Vigsø camping sjekket vi inn på to hytter oppe på hangkanten. Tordag morgen var der perfekte forhold for et vesta hang som Raymond hadde hørt om på Mors, etter litt hjelp fra våre danske pilot venner, fant vi frem til et utmerket hang. Vinden var frisk og gav de fleste mange fine turer ut over dagen. Vel tilbake i Hanstholm på kvelden tok vi et måltid på den "berømte" pizzasjappa på kjøpesenteret. Der var mange som klaget dagen derpå på magetrøbbel.

20160422_112702_resized.jpg20160422_134136_resized.jpg

Fredag var der vind for hanget i Humlum, og hvor vi kvelden før ble invitert av Knut Hepskår til å fly sammen med danskene. Når vinden sitter riktig på dette hanget i Humlum er det et av de beste hang i Danmark. Etter en hel dag her var alle meget førnøyde, untatt Hans! Det blåste opp mot 15-18 sek/m, noe formye for Hans sin Radian. Men han skjøttet jobben som depo sjef hele dagen utmerket. (Det ble vel mye White Russian , kvelden før tror vi.)  Knut Hepskår gav mange gode råd til folk hele dagen. Vel hjemme på hytta ville folket ha hjemmegrillet oksefile, det gikk ned på høykant og ble avsluttet med grillet banan til dessert. En høydare i forhold til pizzasjappa kvelden før! Men som sagt en ulykke kommer sjelden alene, noen hadde gått å klaget hele fredagen over maveproblemer pga. dårlig mat kvelden før på pizzaen. Men natt til lørdag fikk undertegnede det med full tyngde, ut over lørdag og søndag ble tre mann til syke.

20160423_125117_resized.jpg20160422_142643_resized.jpg

Vi hanglet oss gjennom resten av turen, og var ikke oppe i rett igjen før ut i uken etter. Hva som traff oss vet vi ikke, men det var en blanding av influensa og maveonde. Lørdag var det klart før "Sørlandsmesterskap i F3F" på Hamborg hanget ned mot centrum. Når vi rigget oss til kom der tre tyske piloter fra Hannover, disse ville gjerne være med som 3 åpne deltakere i vårt Sørlandsmesterskap. Etter fire runder forsvannt vinden og influensaen/magetrøbblet brette seg blant deltakere. Vi beslutet og prøve igjen på søndag. Raymonds Transporter takket for seg på vei tilbake til Vigsø, og etter konferering med verksted i Norge, ble det bestemt at bilen måtte taues til Arendal. Raymond reiste ned til skipshandleren i Hanstholm og skaffet seg det lengste,tykkeste og guleste slepelina de hadde. Her skulle det ikke stå på lina!!. Søndag blåste det rett inn på campinghanget, vi fikk gjennomført 4 omganger med noe amputert antall deltakere i forhold til lørdag. 

 

Resultate det første Sørlandsmesterskap i F3F.

1. Raymond   

2. Ivar

3. Freddi

4. Andre A

5. Andre S

6. Jann

7. Terje 

Her må Freddi spesielt trekkes frem, han fløy sin nye 2 m veldig godt begge dager, og kapret 3 plassen !

20160422_134114_resized.jpg20160423_125141_resized.jpg

Søndag kl.16.00 var vi klare for avreise, Raymonds Transporter skulle vi taue etter Ivars Ford van, opp til Hirtshals. Da vi var kommet til Brovst frøs de to i Transporten, og de ville at vi tok en stopp inne i Brovst centrum. Vi stoppet på en bensinstasjon/cafe for noen pølser og drikke. Når vi var klare for siste strekket opp til Hirtshals, kjørte Ivar ut fra bensinstasjonen og over i fila til Hirtshals med Raymond på lang line bak etter.

 Vel ute i gata, kommer der en dame i 70-80 km/t oppover hovedgaten i Brovst. Hun sitter å snakker i mobilen, ser ikke "det gule" slepetauet. Resultatet blir at Citroengen hennes blir flerret opp i hele fronten av slepelina. Bilen følger så lina innover mot Raymonds Transporter, hele høyre side treffet Transporterens hørye front. Bilen har så høy energi etter farten, at Citroengen så går opp i lufta, og snurrer 180 grader rundt  og blir stående opp i blomsterbedet inn på stasjonen. Freddi, Andre S og Hans satt i bilen bak Raymond inne på stasjonen og fikk med seg hele seansen, dama stoppet opp i blomsterbedet 1,0 meter foran Freddis Fiat!!

 20160424_180828_resized.jpg20160424_180653_resized.jpg

20160424_180802_resized.jpg20160424_180555_resized.jpg

Det dukket opp et par danske politi biler etter vært, men da det ble konstatert at der ikke var noen person skader, reiste de nok så kjapt igjen. Skademeldinger ble fylt ut og vi fikk satt oss i bevegeles mot Hirtshals igjen. Alle kom med fergen, og vi tok oss en velfortjent middagsbuffet på vei mot Kristiansand. Dette blir en av turene man vil huske, vi hadde fire bra dager med vind, men mye trøbbel underveis.

PS Hans fikk flydd en masse på lørdag og søndag når vinden ble levelig.

 

Takker alle for turen.

 

Hilsen SRCM